SJGYblog

Megújult a palyazat.gov.hu!
2014/10/07

Változások jönnek

2014.10.06-án az alábbi kép fogadta a palyazat.gov.hu oldal látogatóit:

palyazat.gov.hu under construction

Egyelőre csak a teszt fázis veszi kezdetét, de hamarosan élesben is ízelítőt kaphatunk az új elektronikus pályázati eljárásból a megújult pályázati e-ügyintézés felületen.

Csökken a papíralapú adminisztráció

A hírek szerint a rendszert érintő módosítások egyik lényeges eleme, hogy az állami szerveknél a pályázókról rendelkezésre álló adatokat, igazolásokat, illetve egyéb dokumentumokat ne kelljen papír alapon "kikérni" (+ beszkennelni + csatolni a kitöltő programba), azokat a kormányzati / önkormányzati nyilvántartó rendszerek egymásnak átadják (vagyis várhatóan megvalósul az interoperabilitás).

Megújult a palyazat.gov.hu oldal

Új pályázatok jelenhetnek meg

Kis léptékben ugyan, de pár napon belül elindul néhány olyan pályázat is, amelyet az EU-s OP egyeztetések lezárulta előtt, kvázi nyugodt szívvel kiírhat az adott terület Minisztériuma, ill. a Miniszterelnökség. A Nemzetgazdasági Minisztérium esetében ilyenek lesznek a:

  • fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázat (4 milliárd Ft keretösszeggel) (a pályázat valójában nem új keletű, sokkal inkább a 2007-2013-as tervezési ciklus idő előtt felfüggesztett TÁMOP-2.3.6.B-12/1 pályázatának a folytatása lesz)
  • KKV-k technológiai fejlesztése (8,5 milliárd Ft keretösszeggel)
  • Ifjúsági Garancia Program (40 milliárd Ft keretösszeggel)
  • pályázat a munka és a magánélet összehangolására, rugalmas foglalkoztatási formák támogatására (4 milliárd Ft keretösszeggel)

Az éremnek természetesen esetünkben is két oldala van: sajnos csak jövő év első harmadában (rosszabb esetben az év első felében) jelenhet meg az operatív programok minden pályázata, vagyis az új EU-s tervezési ciklus Kormány által hangoztatott pályázati dömpingjére még legalább 2015-ig várni kell...