SJGY

Mert a sikeres pályázathoz a forrás lehívása, a fenntartás és a zárás is hozzátartozik.

Projektmenedzsment


Mit értünk projektmenedzsment alatt és miért van rá szükség?

„... a projektkövetelmények teljesítése érdekében végzett tevékenységek során a tudás, képességek, eszközök és technikák alkalmazása.”
Project Management Institute

Mentőöv a projektek számára

A projektmenedzsment pályázati terminológiában mindig az adott feladat szakszerű ütemezését, levezénylését (közbenső és a záró kifizetési kérelmek, nyilatkozatok, jelentések megírása, projekt lezárása, stb.), költésgkontrollját és életútjának monitoringját jelenti.

A projektmenedzser a pályázati felhívás és útmutatók alapján kvázi belső ellenőrként vizsgálja az elszámolás szabályosságát, a pályázati célok érvényesülését és végzi a pályázat kockázatkezelését. Ugyan a projektmenedzser nem válságmenedzser, de szükség esetén akár meg is menthet egy pályázatot a biztos bukástól!

A projektmenedzsment hiányának veszélye

Sokan esnek abba a tévedésbe, hogy a nyertes pályázat után megfeledkeznek a kommunikációs kötelezettségekről, a záró beszámolóról (ZB), a (záró) projekt előrehaladási jelentésről (PEJ és ZPEJ), vagy éppen a (záró) projekt fenntartási jelentésekről (PFJ és ZPFJ). Egy felkészült pályázatíró tisztában van ezek jelentőségével és fajsúlyával: tudja, hogy a különböző irányító vagy ellenőrző hatóságok ezek segítségével vetik össze a pályázatban meghatározott terveket a célokkal és a megvalósítással, egyúttal tudatosítja a vállalkozóban, hogy ezek nélkül akár az egész pályázat veszélybe kerülhet.


Érdeklik a részletek? Tudjon meg többet a lehetőségeiről!

Pályázó Tájékoztató felületek

Az Egységes Monitoring Információs Rendszer (EMIR), valamint a Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszer (FAIR) felületek alapos ismerete immár elengedhetetlen a sikeres pályázatok menedzseléséhez. Mire is használható ez az internetes program? A felület segítségével nyomon követheti a benyújtott pályázat elbírálását, szerződésének alakulását, előrehaladási jelentéseket készíthet, a felület részét képező számlakitöltő program használatával pedig interneten keresztül nyújthat be elszámolásokat.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2011 szeptember elején vezette be a befejezett projektek fenntartási időszakában teljesítendő, az adminisztráció könnyítését szolgáló új fejlesztését, az EMIR friss változatát, 2014 őszén pedig átadták a FAIR-t. A Pályázó Tájékoztató felületen nemcsak a pályázat befogadását követően lehet nyomon követni a pályázati bírálatot, illetve lehet elkészíteni a pályázat kifizetési kérelmét és beszámolóit, de a fenntartási időszakban esedés jelentéseket, nyilatkozatokat, ill. ezek hiánypótlásait is ezen az internetes felületen keresztül kell teljesíteni.

Bármennyire is felhasználóbarát az elektronikus Pályázó Tájékoztató („PályTáj” / EPTK) felülete, a számlakitöltő program, valamint a teljes rendszer leírását tartalmazó útmutatók összesen így is több, mint 100 oldalt tesznek ki (raádásul mint minden szoftvert, ezt az internet alapú programot is folyamatosan fejlesztik). A program komplexitása miatt sokszor elengedhetetlen egy gyakorlott pályázati projektmenedzser segítségét kérni. Mivel tudom, hogy milyen fontos egy-egy nyert pályázat menedzselése, ezért nemcsak a már meglévő ügyfelek kérelmeit, jelentéseit készítem el, de új ügyfelek nyert pályázataiban is vállalom a projekt mentorálását és menedzselését.

Kifizetés igénylés, ZB, PEJ, ZPEJ, PFJ és ZPFJ elektronikus elkészítését, pályázati dokumentáció összeállítását, illetve egyéb projektmenedzseléssel (pl. pályázati hiánypótlás elkészítése, TÉRKÉPTÉR feltöltések) kapcsolatban nemcsak Pécs vagy Baranya megye, de az ország egész területéről várom a leendő ügyfelek érdeklődését. Kérje árajánlatomat még most, hogy összehasonlíthassa mások szolgáltatásával!

Kapcsolódó dokumentumok

  • Adatváltozás (szerződésmódosítás) lehetőségéről és menetéről szóló tájékoztató Új Széchenyi Terv keretében megvalósított projekt esetén: Tájékoztató támogatói okirat módosításához (ÚSZT).
  • Költségvetés módosításának tájékoztatója Új Széchenyi Terv keretében megvalósított projekt esetén: Projekt módosítási tájékoztató (ÚSZT).
  • A Gyakran ismételt kérdések a projekt fenntartási időszakban (ÚMFT) c. dokumentum tartalmazza a 2007-2010 között az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében benyújtott pályázatok projekt fenntartási jelentései során pályázók és pályázatírók által leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokat: PFJ GYIK (ÚMFT).
  • A Gyakran ismételt kérdések a projekt fenntartási időszakban (ÚSZT) c. dokumentum tartalmazza a 2011-2013 között az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok projekt fenntartási jelentései során pályázók és pályázatírók által leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokat: PFJ GYIK (ÚSZT).
  • Munkahely-fenntartási nyilvántartás minta szerkeszthető OpenDocument Text (odt) formátumban, melyet bizonyos esetekben (lásd az 547/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet az egységes működési kézikönyvről 372.2. pontját) a projekt fenntartási jelentéshez, vagy annak hiánypótlásához szükséges csatolni: Munkahely-fenntartási nyilvántartás PFJ-hez.
  • Közbeszerzési törvény és kapcsolódó jogszabályok gyűjteménye: Közbesz tv. és jogszabályok.