SJGY

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Nemzeti Agrárgazdasági KamaraA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfőbb célja, hogy a magyarországi mezőgazdaság teljes vertikumát egységesen és nem utolsó sorban hatékonyan képviselje, tagjait naprakész és pontos információkkal lássa el. A NAK - a meglévő tanácsadói hálózatra támaszkodva - egységes rendszerben fogja össze a tájékoztatást, a szaktanácsadást, valamint az egyéb mezőgazdasági kiegészítő szolgáltatásokat (érdekvédelem, minőségbiztosítás). A kamara szerint (is) hazánkban az agrárgazdaság az az ágazat, ami összefogás esetén az egyik sarokpontja lehet a gazdaság fejlődésének és a vidék megújulásának.


Amennyiben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb pályázati és támogatási hírei felkeltették érdeklődését, kérdése lenne valamely aktuális pályázattal kapcsolatban, keressen bizalommal; a Kapcsolat link alatt megtalálja elérhetőségeimet.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Háromnapos (június 15-17.), rövid, szöveges és térképes időjárás-előrejelzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére.

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki. Így 2019. június 14-től öt megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom.

Az őszi vetésű szántóföldi növények aratása az átlagos éveknek megfelelően június végén, Péter és Pál napját követően kezdődhet az idén is. Nyugat-Magyarországon az őszi gabonák termése kedvezőnek tűnik, a keleti térségben a legkritikusabb állapotban a rozstáblák vannak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel új helyen és új időpontban tartja meg a TÖOSZ „okos falvakkal” foglalkozó tanácskozását.

A NAK korábban kezdeményezte, hogy a közép- és kelet-európai országok agrárszervezetei hozzanak létre egy ASP-vel és a sertéságazat problémáival foglalkozó nemzetközi munkacsoportot. A grémium megalakult, és több programot is kidolgoz.

Egyedülálló termékinnovációs versenyt hirdetett magyarországi élelmiszer-előállítóknak a SPAR Magyarország Kft. és az AMC. Az idei OMÉK-en kiválasztott nyertes áruk jövőre az INTERSPAR áruházak polcaira kerülnek.

Június 13-án, 104 nappal a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár kezdetet előtt kiderült, hogy Marokkó lesz a rendezvény idei díszvendége. Persze a magyar élelmiszer-ágazat is bemutatkozik majd.

Minden korábbinál nagyobb volumenű mezőgazdasági közfoglalkoztatási és szociális földprogramot indít a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA).

Háromnapos (június 13-15.), rövid, szöveges és térképes időjárás-előrejelzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére.

A hét elején Nyugat-és Dél-Európa fölött örvénylő ciklonhoz tartozó frontok mentén többfelé alakult ki felhőszakadás, jégeső, villámlás és erősebb széllökéssel kísért heves zivatar. De hogyan alakulnak ki a zivatarok és a jégeső?

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara