SJGY

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Nemzeti Agrárgazdasági KamaraA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfőbb célja, hogy a magyarországi mezőgazdaság teljes vertikumát egységesen és nem utolsó sorban hatékonyan képviselje, tagjait naprakész és pontos információkkal lássa el. A NAK - a meglévő tanácsadói hálózatra támaszkodva - egységes rendszerben fogja össze a tájékoztatást, a szaktanácsadást, valamint az egyéb mezőgazdasági kiegészítő szolgáltatásokat (érdekvédelem, minőségbiztosítás). A kamara szerint (is) hazánkban az agrárgazdaság az az ágazat, ami összefogás esetén az egyik sarokpontja lehet a gazdaság fejlődésének és a vidék megújulásának.


Amennyiben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb pályázati és támogatási hírei felkeltették érdeklődését, kérdése lenne valamely aktuális pályázattal kapcsolatban, keressen bizalommal; a Kapcsolat link alatt megtalálja elérhetőségeimet.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Téli Gazdaesték

8 febr 2023

A Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület 2023. februárban és márciusban speciális szakmai témákat feldolgozó gazdaestéket szervez. 

Az Agrárminisztérium megbízásából az AKI a magyarországi iskolagyümölcs és iskolatej program működésének értékelését végzi. Az elkészített jelentés célja, hogy támpontotokat adjon az iskolaprogramok működésének hatékonyabbá tételéhez. A hiteles értékelés elkészítéséhez elengedhetetlen a szülők véleményének megismerése, ezért kérek minden gyermekét nevelő munkatársat, hogy segítse a cég munkáját, és töltse ki a lent található kérdőívet.

Az Agrárminisztérium és a kormány, ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter. Ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik más baloldali településen is kész lesz bevezetni veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit.

Az ökológiai mezőgazdaság jövője az Európai Közös Agrárpolitika és a globális kihívások tükrében.

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy az egységes kérelem falugazdász általi benyújtását lehetővé tévő kamarai meghatalmazásra vonatkozó jogszabályok 2023. január 1-től megváltoztak.

Gyere a PREGA nulladik napjára! Kötetlen tapasztalatcsere, olcsóbban! Neked van már különjegyed a workshopra?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel konferenciát szervez. Az eseményre a FeHoVa kiállítás keretében, annak nyitónapján, 2023. február 9-én 14.00 – 16.30 óra között kerül sor.

Minden technológiai innováció értéke abban nyilvánul meg, hogy mi hasznosul belőle a gyakorlatban.

Az agrár-és élelmiszertermelők támogatása érdekében Janusz Wojciechowski, az Európai Unió mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztosa folytatni kívánja korábban megkezdett diplomáciai erőfeszítéseit. Ennek kapcsán 2023. július 2-6. között kerül sor a második magas szintű EU-Japán találkozóra, melyre magyar cégek direkt jelentkezését is várják.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara