SJGY

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Nemzeti Agrárgazdasági KamaraA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfőbb célja, hogy a magyarországi mezőgazdaság teljes vertikumát egységesen és nem utolsó sorban hatékonyan képviselje, tagjait naprakész és pontos információkkal lássa el. A NAK - a meglévő tanácsadói hálózatra támaszkodva - egységes rendszerben fogja össze a tájékoztatást, a szaktanácsadást, valamint az egyéb mezőgazdasági kiegészítő szolgáltatásokat (érdekvédelem, minőségbiztosítás). A kamara szerint (is) hazánkban az agrárgazdaság az az ágazat, ami összefogás esetén az egyik sarokpontja lehet a gazdaság fejlődésének és a vidék megújulásának.


Amennyiben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb pályázati és támogatási hírei felkeltették érdeklődését, kérdése lenne valamely aktuális pályázattal kapcsolatban, keressen bizalommal; a Kapcsolat link alatt megtalálja elérhetőségeimet.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

BEKAPCSOLÁSI ADATOK

A VII. Győr-Moson-Sopron Megyei Szántóverseny a fertőszentmiklósi Szüreti Fesztivál keretében, 2022. szeptember 24-én került megrendezésre a, a Fertőszentmiklós és Környéke Gazdakör, a Győr-Moson-Sopron Megyei Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetsége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete szervezésében. Szombat délelőtt három kategóriában mintegy húszan mérték össze tudásukat.

Meghívó online előadás és kerekasztal eseményre, ahol megoldást találhat már az idei vetések talaj és tápanyag problémáira.

Országos tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 2022. szeptember 19-én Gödöllőn. A közgyűlésen – a tisztújítás mellett – értékelésre került az elmúlt 4 év munkája és meghatározták az elkövetkező időszak feladatait is. A tisztújításon a küldöttek ismét Jakab Istvánt választották meg a MAGOSZ elnökének.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, immár kilencedik alkalommal megrendezett Ifjú Kócsagőr Program célja, hogy a 18-24 éves korosztály számára betekintést nyújtson a természetvédelembe, valamint bemutassa és népszerűsítse a gyakorlati természetvédelmi tevékenységeket.

BEKAPCSOLÁSI ADATOK

A NAK évek óta jó szakmai kapcsolatot ápol a lengyelországi olsztyni Warmia és Mazury Mezőgazdasági Tanácsadó Központtal (W-M ODR), amelynek része a néhány évvel ezelőtt intézményesített Mezőgazdasági és Vidéki Innovációs Hálózat (SIR). A SIR működésével lehetőség van a vajdasági (Lengyelország legnagyobb közigazgatási területi egysége) mezőgazdasági tanácsadó központok számára, hogy intenzívebben, szervezettebben tudják átadni a tudomány területén elért eredményeket, a tudást, a szakemberek, a gazdák, az erdészek, az élelmiszerelőállítók, és az egyéb szereplők részére. Ma már elmondható, hogy a mezőgazdasági termelékenységgel- és fenntarthatósággal foglalkozó EIP operatív csoportok Lengyelországban a SIR egyik vívmánya.

Az ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia 2022. szeptember 8-9. között harmadik alkalommal került megrendezésre a Hajdúnánási Kendereskertben. A két nap alatt elhangzottakból a szervezők egy több pontból álló deklarációt készítettek, amely 

Minősített Tehetséggondozó Műhely címet kapott a Közép-magyarországi ASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. A projektet, melynek eredményeként az 5 év időtartamra szóló minősítést az agrárszakképző intézmények közül elsőként kapta meg a budapesti iskola, a Nemzeti Tehetség Központ hirdette meg a Nemzeti Tehetség Program keretében. A szakképzés elismerése, hogy iskola az első a szakképző intézmények közül, aki a gyakorlati-szakmai tehetséggondozó tevékenységükért kapta meg ezt a minősítést.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara