SJGY

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Nemzeti Agrárgazdasági KamaraA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfőbb célja, hogy a magyarországi mezőgazdaság teljes vertikumát egységesen és nem utolsó sorban hatékonyan képviselje, tagjait naprakész és pontos információkkal lássa el. A NAK - a meglévő tanácsadói hálózatra támaszkodva - egységes rendszerben fogja össze a tájékoztatást, a szaktanácsadást, valamint az egyéb mezőgazdasági kiegészítő szolgáltatásokat (érdekvédelem, minőségbiztosítás). A kamara szerint (is) hazánkban az agrárgazdaság az az ágazat, ami összefogás esetén az egyik sarokpontja lehet a gazdaság fejlődésének és a vidék megújulásának.


Amennyiben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb pályázati és támogatási hírei felkeltették érdeklődését, kérdése lenne valamely aktuális pályázattal kapcsolatban, keressen bizalommal; a Kapcsolat link alatt megtalálja elérhetőségeimet.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Megjelent a BIOEASTsUP projekt finanszírozásában, független szakértők által összeállított hét tematikus tanulmány, melyek a projektben részt vevő munkacsoportok által azonosított hiányterületek mélyreható elemzésével foglalkoznak, ezzel támogatva a BIOEAST SRIA stratégiai kutatási és innovációs menetrend elkészítését.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Express Innovation Agency közreműködésével webinárium sorozatot szervez a Horizont2020 (H2020) keretrendszert felváltó, Horizont Európa (HE) program pályázási és projektmenedzsment szabályairól.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. május 20-án a Kamarai Választás napján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

BEKAPCSOLÁSI ADATOK

2022. április 28-án Jacob Rees-Mogg brexit utáni lehetőségekért és kormányzati hatékonyságért felelős államtitkár közleményben jelentette be, hogy az Egyesült Királyság legalább 2023 végéig nem fogja a tervezett határ-és vámellenőrzéseket, ezen belül az állat- és növényegészségügyi ellenőrzéseket bevezetni. Ezzel a bejelentéssel immár negyedik alkalommal halasztja el a kormány az import ellenőrzések bevezetését, melyek a legutóbbi tervek alapján 2022. július 1-től léptek volna életbe.

BEKAPCSOLÁSI ADATOK

Magyarország a 2022. május 21–27. között megrendezésre kerülő 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár díszvendége.

A meteorológiai weboldalakon látható radarkép

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Gazdálkodás c. agrárökonómiai tudományos folyóirat tematikus konferenciát szervez  „Az EU klíma- és környezetvédelmi céljaiból adódó kihívások és ezek hatásai a magyar agrárgazdaságra

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara