SJGY

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Nemzeti Agrárgazdasági KamaraA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfőbb célja, hogy a magyarországi mezőgazdaság teljes vertikumát egységesen és nem utolsó sorban hatékonyan képviselje, tagjait naprakész és pontos információkkal lássa el. A NAK - a meglévő tanácsadói hálózatra támaszkodva - egységes rendszerben fogja össze a tájékoztatást, a szaktanácsadást, valamint az egyéb mezőgazdasági kiegészítő szolgáltatásokat (érdekvédelem, minőségbiztosítás). A kamara szerint (is) hazánkban az agrárgazdaság az az ágazat, ami összefogás esetén az egyik sarokpontja lehet a gazdaság fejlődésének és a vidék megújulásának.


Amennyiben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb pályázati és támogatási hírei felkeltették érdeklődését, kérdése lenne valamely aktuális pályázattal kapcsolatban, keressen bizalommal; a Kapcsolat link alatt megtalálja elérhetőségeimet.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Ezt eddig is tudtuk, de vajon fel vagyunk-e készülve az időjárási szélsőségekre?

A digitális forradalom egyre mélyebb gyökereket kezd ereszteni az agrárszektorban is, miközben növekszik az igény a szektor fejlődése iránt. E folyamat részeként került megrendezésre az Agrár-EDIH projekt első szakmai programja, melyet november 22-én tartottak Mosonmagyaróváron.

Egyedi elbírálás után idén első alkalommal féláron vásárolhatnak jegyet az őstermelők és a fiatal gazdák a november 29-én és 30-án megrendezendő Agrárszektor 2023 konferencián. A kétnapos rendezvényen fontos szakmai tudnivalókról, piaci trendekről értesülhetnek a résztvevők, és jó lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre, networkingre is. A kedvezményprogrammal a Portfolio Csoport célja az, hogy az őstermelők és a fiatal gazdák is élhessenek a kiemelt rendezvény nyújtotta lehetőségekkel.

Milyen életbevágó agrártámogatási változásokra kell felkészülniük a hazai gazdálkodóknak jövőre, illetve a jelenlegi uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2027-ig tartó időszakában? - e kérdésekre ad válaszokat a siófoki Agrárszektor Konferencia, amelyet november 29-30-án rendez meg a Portfolio Csoport. A kétnapos rendezvény részletesen foglalkozik az idén hatályba lépett új KAP első évének tapasztalataival és a Vidékfejlesztési Program meghirdetésre váró új pályázataival is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) konzorciumi partnerként négy éve aktív tagja az i2connect H2020-as nemzetközi projektnek. Az i2connect projekt célja, hogy megerősítse a tanácsadók kompetenciáit, akik támogatják és megkönnyítik az interaktív innovációs folyamatokat, abban, hogy választ adjanak az európai mezőgazdaságot és erdészetet érintő számos kihívásra.

Égetően fontossá vált a hazai agrárvállalkozások számára, hogy javuljanak a forráshoz jutás és a finanszírozás feltételei. A Portfolio Csoport november 29-30-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciája kiemelt témaként foglalkozik azzal, milyen feltételekkel kaphatnak hiteleket az agrárium szereplői, hogyan változnak a banki követelmények és milyen kedvezményes hitellehetőségek állnak rendelkezésre.

A Fővárosi Állat- és Növénykert közbeszerzéssel keresi partnereit takarékos és fenntartható takarmányozás megvalósításához csaknem 600 millió forint értékű pályázat keretében.

Minden agrárpiaci szereplő számára releváns információkat nyújthat az idei Agrárszektor Konferencia, amelyet november 29-30-án rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A konferencia napirendre tűzi mindazokat a témákat, amelyek meghatározhatják a különböző gazdálkodási méretű és tevékenységi körű agrárgazdasági vállalkozások jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási tevékenységeit.

Az Agrárminisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával idén negyedik alkalommal hirdette meg közösen az Év Szaktanácsadója Díj felhívást. A szaktanácsadók az idei évben három kategóriában kerültek díjazásra.

A NAK kertészeti osztályelnökének és egyik falugazdászának munkáját is minisztériumi kitüntetéssel ismerték el.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara