SJGY

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

Nemzeti Agrárgazdasági KamaraA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfőbb célja, hogy a magyarországi mezőgazdaság teljes vertikumát egységesen és nem utolsó sorban hatékonyan képviselje, tagjait naprakész és pontos információkkal lássa el. A NAK - a meglévő tanácsadói hálózatra támaszkodva - egységes rendszerben fogja össze a tájékoztatást, a szaktanácsadást, valamint az egyéb mezőgazdasági kiegészítő szolgáltatásokat (érdekvédelem, minőségbiztosítás). A kamara szerint (is) hazánkban az agrárgazdaság az az ágazat, ami összefogás esetén az egyik sarokpontja lehet a gazdaság fejlődésének és a vidék megújulásának.


Amennyiben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb pályázati és támogatási hírei felkeltették érdeklődését, kérdése lenne valamely aktuális pályázattal kapcsolatban, keressen bizalommal; a Kapcsolat link alatt megtalálja elérhetőségeimet.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfrissebb hírei

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) immár 4 éve aktív tagja az i2connect H2020-as nemzetközi projektnek. Az együttműködés keretében eddig 14 tanácsadó vett részt keresztlátogatáson (cross-visit), öt európai tagállamban (Németország, Lengyelország, Portugália, Olaszország, Lettország).

A spanyol fővárosban 2024. 10. 08-10. között kerül megrendezésre a Fruit Attraction, a zöldség-gyümölcs szektorban dolgozó szakemberek találkozója, piacvezető nemzetközi vására.

Ismerkedj meg az agrár szakmák világával!

A magyar agrárium legfontosabb fenntarthatósági és innovációs kihívásait tűzi napirendre az Agrofuture Konferencia, amelyet idén első ízben rendez meg a Portfolio Csoport. A május 23-i kecskeméti tematikus rendezvény hiánypótló szakmai eseménynek számít a hazai agrárgazdaságban, és arra törekszik, hogy bemutassa a modern gazdálkodási követelményeket és lehetőségeket az agrárpiaci szereplőknek.

„Mer a legelő akkor jó, ha olyan, mint a bunda. Ha sűrű a gyep. De az is van egy igazság, hogy jányt lámpavilágnál, füvet harmaton kell nézni, akkor szép.” (

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, illetve a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács (GYSZT)  tisztelettel meghív minden szíves érdeklődőt a 2024. április 25-én Szabadszálláson megrendezésre kerülő HAGYMA NÖVÉNYVÉDELMI SZAKMAI NAP rendezvényre és az azt követő gyakorlati gépbemutatóra.

Az Európai Bizottság közzétette a Natura 2000 díj döntőseit, olvasható az EU CAP Network honlapján, ahol április 25-ig várják a szavazatokat a legjobb kezdeményezésekre.

Először rendezi meg idén a Portfolio Csoport Agrofood Konferenciáját, amely tematikus módon mutatja be a hazai élelmiszeripart leginkább érintő aktuális témákat. A május 22-i kecskeméti konferencia az iparág 2024-es támogatási, piaci és finanszírozási lehetőségeit egyaránt napirendre tűzi.

 

A Digitális Agrárakadémia Plusz program 2024-es Digitális Bemutató Gazdaság Díj átadóünnepségét Mosonmagyaróváron tartották 2024. március 26-án.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara