SJGYblog

Energiatakarékos megoldások támogatása a mezőgazdaságban
2018/01/13

A tegnapi nap folyamán jelent meg a kertészeti üzemek és állattartó gazdaságok, ill. élelmiszeripari- és borászati üzemek energiahatékonyságát fejlesztő támogatás, a VP5-4.1.6-4.2.3-17 kódszámú pályázat.

Megújuló energia hasznosítása a mezőgazdaságban a VP5-4.1.6-4.2.3-17 kódszámú pályázat segítségével

A támogatás összege

  • max. 500 millió Ft vissza nem térítendő támogatás egyéni beruházás esetén,
  • max. 1 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatás kollektív beruházás esetén,

Mire lehet fordítani a támogatást?

Energiafelhasználás csökkentése, erőforrás-hatékonyság javítása kertészeti üzemekben és állattartó gazdaságokban (1. célterület), ill. élelmiszeripari- és borászati üzemekben (2. célterület):

  • energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó tevékenységek finanszírozására (világítás, hűtés / fűtés korszerűsítése, nyílászárók cseréje, hőveszteség csökkentése, stb.),
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására (energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával).

Adott célterületen belül legalább egy tevékenység fejlesztendő!


A pályázat összefoglalása

A vissza nem térítendő támogatás felhívása nem tartozik a legegyszerűbben emészthetők közé, de a gyakorlott szem mostanra már könnyen eligazodik a feltételek halmazában.

A 32 oldalas pályázati felhívás rövid, a lényeges pontokat és összefüggéseket bemutató összefoglalását most is az SJGY.hu-n találod: https://www.sjgy.hu/palyazatok/uzemek-energiahatekonysaganak-javitasa.