SJGY

Horizont 2020 keretprogram hírek

Horizont 2020A Horizont 2020 (Horizon 2020 - H2020) a több mint 40 db közvetlen brüsszeli kifizetésű (általában Európai Bizottság kezelésében lévő) szakpolitikai programok egyike. A H2020 egy - az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját meghatározó új, összesen 79 milliárd EUR költségvetésű - keretprogram, mely egyben az Európa Unió versenyképességének növelését célzó Európa 2020 stratégia Innovatív Unió kiemelt kezdeményezésének egyik alappillére is.

A Horizont 2020 keretprogram három területre fókuszál: a tudományos kiválóságok erősítésére és kiterjesztésére (Kiváló tudomány), a technológiai ágazatok versenyképességének és innovációjának fejlesztésére és a KKV szektor megerősítésére (Ipari vezető szerep), valamint az Európai Unióban tapasztalható társadalmi problémák megoldására (Társadalmi kihívások).Amennyiben a Horizont 2020 legfrissebb pályázati és támogatási hírei felkeltették érdeklődését, kérdése lenne valamely aktuális pályázattal kapcsolatban, keressen bizalommal; a Kapcsolat link alatt megtalálja elérhetőségeimet.


A Horizont 2020 keretprogram legfrissebb hírei

H2020 Zöld megállapodás felhívás

Az EJP SOIL projekt az európai kutatóközösségre támaszkodva az ismeretek, eszközök és módszerek felmérését követően olyan kutatási stratégiát alakít ki, amely tudományosan megalapozza a klímatudatos, fenntartható mezőgazdasági talajhasználathoz szükséges gazdálkodással összefüggő szakpolitika kidolgozását.

2020. október 23-án, 9:30 – 17:00 között az Európai Bizottság „Koordinátorok napja” címmel online rendezvényt szervez a szerződéskötés témájában a Horizont 2020 programban sikeresen pályázó koordinátorok számára.

Az NKFI Hivatal az EMG Group közreműködésével 2 napos, gyakorlatorientált „H2020 pénzügyi szabályok és beszámolók (H2020 Financial Rules and Reporting)” kurzust szervez a felsőoktatási intézményekben, kutatóintézetekben vagy vállalkozásoknál H2020 projektek menedzselésével aktívan foglalkozó projektmenedzserek részére.

Az NKFI Hivatal az EMG Group közreműködésével 2 napos, angol nyelvű, interaktív és gyakorlatorientált pályázatírási tréninget szervez elsősorban olyan potenciális pályázók részére, akik pályázatot szeretnének benyújtani a Horizont 2020 program 2020 szeptemberében kiírásra kerülő Green Deal felhívására, illetve a 2021-től induló Horizont Európa programban való aktív pályázásra készülnek.

Az Európai Bizottság 1 milliárd összköltségvetésű kutatási és innovációs pályázati felhívás meghirdetéséről döntött, amelynek ernyője alatt a klímaválságra válaszoló, valamint Európa egyedi ökoszisztémájának és biodiverzitásának megvédését segítő projekteket fognak támogatni.

A szlovák, cseh, magyar, izraeli és lengyel NCP hálózat (köztük az NKFI Hivatal), a BIOEAST kezdeményezés, valamint az Enterprise Europe Network meghívja Önt hálózatépítő rendezvényére, amelyen a Horizont 2020 Green Deal Call-jának pályázati felhívásaival összefüggésben konzorciumi partnerekre találhat.

Az visegrádi országok tel-avivi nagykövetségei és az Izraeli Innovációs Hatóság webináriumot szerveznek 2020. szeptember 21-én a Horizont 2020 ernyője alatt meghirdetett Green Deal felhíváshoz kapcsolódóan. A virtuális esemény célja a pályázati lehetőség bemutatása, és a partnerkeresés, konzorciumépítés támogatása.

A szeptember 3-i határidőig a 2020. évi pályázati felhívásra 229 pályamunkát nyújtottak be a BBI JU Programirodához. A pályázók 1,1 milliárd támogatást kértek, miközben a támogatási keret 102 millió euró. A pályázatok értékelését 2020. szeptember – november között végzik, az eredmények pedig legkésőbb 2021. januárig közzéteszik.

2020. október 13-án nemzetközi, online információs napot és partnerkereső rendezvényt szervez az Enterprise Ireland az Európai Bizottság közreműködésével.

Forrás: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és Magyar H2020 portál