SJGY

Az üzleti koncepció mindenki által elfogadott,
hivatalos formája.

Üzleti terv készítése

Számos banki / pénzügyi vállalkozási / egyéb közvetítői hitelkérelemhez, pályázatokhoz, Növekedési Hitelprogram (NHP) igényléshez, Széchenyi Kártya hiteligényléshez, illetve egyéb külső finanszírozási forrást igénylő projekthez írtam és írok jelenleg is üzleti tervet kezdő és már működő vállalkozásoknak egyaránt.


Az üzleti terv elkészítésének első lépései...

Üzleti tervek készítésekor rendkívül fontos a helyzetelemzés. Ennek egyik legelterjedtebb formája a SWOT-analízis, mely során fel kell mérni a vállalkozás erősségeit és a gyengeségeit (belső adottságok), illetve a lehetőségeket és fenyegetéseket (külső környezeti változók). Azért is szeretem ezt a módszert alkalmazni, mert ezzel rávilágíthatok olyan nemcsak a szervezetet, hanem annak környezetét érintő hatásokra, amelyekkel nem számolt a vállalkozás vezetője. Bármilyen modellt is alkalmazok az üzleti tervek elkészítése során, a lényeg nem változhat: valós, reális képet kell adnom a megrendelőnek a vállalkozás vagyoni helyzetéről és lehetőségeiről.

Az üzleti tervek felépítésekor nagy gondot fordítok arra, hogy minél jobban megismerjem a céget / vállalkozót; ugyan az internet segítségével ma már rengeteg információ felkutatható (cég azonosító adatai, közzétett beszámolók, kapcsolt- és partnervállalkozások, korábbi tulajdonosok és cégvezetésre jogosultak, cégbírósági hirdetmények), ám a személyes interakciót a hivatalos adatok természetesen továbbra sem pótolhatják. Csak a pontos tények és a megbízó megismerését követően lehet olyan valós és reális üzleti tervet összeállítani, ami a szubjektív elemeket, vagy zavaró tényezőket leginkább kizárva, pusztán a meglévő és az egyelőre megbúvó adottságokra koncentrálva világít rá a vállalkozás jövőbeni potenciáljára (bármennyire is meglepő, de egy pénzforgalmi terv sablon kitöltéséhez is fontos lehet a beszélgetés).


Beruházási, fejlesztési elképzeléseinek Ön a záloga, ám ezek felszínre hozatala, formába öntése, vagyis üzleti tervvé "nemesítése" már az ebben járatos üzleti tervező feladata! Amennyiben üzleti tervezésre, üzleti koncepció kidolgozására van szüksége Pécsett, Baranya megyében, vagy igény esetén az ország területén bárhol, keressen bátran! Elérhetőségeimet megtalálja a Kapcsolat menüpont alatt.